הולכים יחד לעסקים

כשלעובדים יש תחושה שהארגון הוא משפחה

תוכנית הדגל - "הולכים יחד לעסקים"

ההון האנושי הינו אחד מהנכסים העיקריים הקיימים בכל ארגון, יש לטפח ולפתח אותו באופן קבוע. במקביל, המסגרת המשפחתית משפיעה מאוד על תפקוד הפרט במקום העבודה, ומייצרת אילוצים ואתגרים המצטרפים לאתגרים המקצועיים, וכאשר הפרט נקלע לקושי משמעותי במסגרת המשפחתית, תהיה לכך השפעה על תפקודו בעבודה.

לאוירה מעצימה והגדלת ההון שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

הפתרון המדוייק לצרכים שלך

"הולכים יחד בעסקים" הינה תוכנית הדגל שלנו למגזר העסקי-יצרני, ובמסגרתה אנו מסייעים לארגון, באמצעות תהליך ייחודי, לחזק את המחויבות של העובדים לארגון ולצמצם דרמטית את השפעת אתגרי הבית והמשפחה על תפקוד העובד ע"י מתן כלים מותאמים ומדויקים.

הון אנושי

ההון האנושי הינו אחד מהמשאבים הקריטיים בכל ארגון, בפרט בארגונים המקיימים פעילות עסקית. הוא מאפשר, ואף מוביל, את התהליכים הנדרשים לקיום ופיתוח הארגון ולמימוש מטרותיו העסקיות. במקביל, הארגון נדרש להשקיע בהון האנושי- משאבים כספיים ואחרים.
במסגרת הפעילות השוטפת של ארגון, ניתן לזהות שני אזורים בהם לנושא המשפחתיות משקל משמעותי:

  • יעילות עובדים
    יעילות עובדים

    כאשר העובדים טרודים מדי בענייני הבית, נפגעות הזמינות (עובדים שנאלצים להיעדר מהעבודה) והתפוקה (עובדים שדעתם מוסחת עושים יותר טעויות ועובדים לאט יותר). מתן כלים יעילים להתמודדות עם אתגרי הבית תאפשר לעובדים להיות מרוכזים ויעילים יותר, ולהיעדר פחות.

  • שימור עובדים
    שימור עובדים

    לתחלופה גבוהה של עובדים יש משמעויות כספיות עצומות, הבאות לידי ביטוי בצורך לגייס עובדים חדשים ובצורך להכשיר אותם לתפקידם בארגון. חיזוק "תחושת המשפחתיות" בארגון מגבירה את תחושת הלויאליות והנאמנות של העובדים לארגון, מסייעת לצמצם את תחלופת העובדים ואת הצורך להשקיע את המשאבים הדרושים לגיוס והכשרת המחליפים.

חיזוק "המימד המשפחתי" בארגון ומתן כלים מותאמים לעובדים בכל הרמות יאפשרו לצמצם את ההוצאות (על גיוס והכשרה) ולהגדיל את ההכנסות (עבודה יעילה יותר). באופן זה, גם הארגון וגם העובדים  יוצאים נשכרים.

ההיבט המקצועי- הדרכתי

  • כדי לממש את המהלך באופן מיטבי, הוא צריך להיות מותאם לצרכי ומאפייני הארגון, כמו גם לצרכי ומאפייני העובדים.
  • ברמה הארגונית, יילקחו בחשבון החזון הארגוני, האתגרים, הדגשים, סדרי העדיפות, המשאבים והיבטים נוספים.
  • תהליך המיפוי (המתבסס על שאלונים מקוונים) יאפשר לנו לאתר את הצרכים הקריטיים של העובדים כדי להתאים להם את המענה הנדרש. 
  • על בסיס התשובות שהתקבלו מבוצע ניתוח של מאפייני העובדים, שמאפשר לדייק את התכנים שיועברו לעובדים.
  • מימוש התהליך ובקרתו מבוצעים בהתאם לצרכי הארגון, התקציב שהוגדר ותוצאות המיפוי.